Όπως γνωρίζετε, η είσφρυση όνυχος (γυρισμένο νύχι στο κρέας) είναι μία κατάσταση που προκαλεί πόνο και φλεγμονή και χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Κάποιες φορές αυτή η πάθηση προκαλείται από τον ίδιο τον ασθενή, εν αγνοία του και με την πάροδο του χρόνου. Ο λανθασμένος τρόπος κοψίματος των νυχιών, είτε γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή είτε από πεντικιουρίστα, επίσης από άγνοια, μπορεί να προκαλέσει αυτή την κατάσταση.

– Πριν κόψετε τα νύχια σας, ξεκινήστε με ένα ποδόλουτρο με αντισηπτικό για 10 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τα νύχια σας, ώστε να είναι πιο εύκολο για σας να τα κόψετε και να τα καθαρίσετε.

– Κόβετε τα νύχια σε ευθεία, ώστε οι γωνίες των νυχιών να είναι ορατές και να μη χρειάζεται να τις “ξεθάψετε” από το πλαϊνό δέρμα.

– Χρησιμοποιήστε την άκρη του δακτύλου ως “οδηγό” για το πόσο πρέπει να κόψετε τα νύχια. Το εναπομείναν νύχι δεν πρέπει να είναι πιο κοντό από την άκρη του δακτύλου, ακόμη και εάν υπάρχει ακόμη ελεύθερο άκρο.

– ΜΗΝ κόβετε τις γωνίες (πλαϊνές άκρες) των νυχιών. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε μία λίμα για να ομαλοποιήσετε τη γωνία.

– ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ψαλίδι για το κόψιμο των νυχιών. Μπορούν εύκολα να σας οδηγήσουν σε λάθος τρόπο κοψίματος. Χρησιμοποιήστε νυχοκόπτη και φροντίστε να τον καθαρίζετε με οινόπνευμα ή αντισηπτικό πριν από κάθε χρήση.

– ΜΗΝ σπρώχνετε με τη βία μυτερά εργαλεία κάτω από το νύχι.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα πόδια σας, μη διστάσετε να επισκεφθείτε τον ποδίατρό σας για συμβουλές και αξιολόγηση.

Categoryπαθήσεις

For emergency cases        7000 FOOT (3668)